2023 logo transparant

Over ons

Lely’s Nestje voorheen genaamd La Marmeille is een peuterschool die zich sinds 1995 bezighoudtde opvang van peuters tussen 2 en 4 jaar. Het doel is om peuters op een aangename en educatieve manier bezig te houden. Om dit doel te bereiken is het belangrijk om een goede en verantwoorde kinderopvang te bieden. Voorwaarden daarvoor zijn o.a. accommodatie, professionele leiding, materiaal en uiteraard pedagogische uitgangspunten en werkwijze. Wij blijven kritisch kijken naar de interne en externe ontwikkelingen en naar onze eigen visie enhandelswijze. Het pedagogisch beleid wordt regelmatig geëvalueerd en bijgesteld.

Ontwikkeling en Opvoeding
Ieder kind bezit een natuurlijke drang om zich te ontwikkelen. Om dit mogelijk te maken is een sfeer van veiligheid en vertrouwen nodig. Ieder kind moet de vrijheid krijgen om zijn eigen mogelijkheden te ontdekken, gestimuleerd door de leidster. De leidsters hebben daarom de taak om evenwicht te scheppen tussen de schoolregels en de individuele vrijheid om kinderen de gelegenheid te bieden hun nieuwsgierigheid te prikkelen. Een goede communicatie tussen kind en volwassene vinden wij van essentieel belang. Door actief te luisteren kan je de behoefte van het kind helder krijgen. Bij ons wordt er rekening gehouden met de waarden en normen van het kind, daarom doen wij onze uiterste best om het kind die aandacht te geven die hij of zij nodig heeft.

Pedagogisch doel
Kinderen moeten zich kunnen ontwikkelen tot zelfstadige burgers. Mensen met zelfvertrouwen, die hun eigen mogelijkheden onderkennen en gebruiken. Dit willen wij realiseren door situaties te creëren die ervoor zorgen dat kinderen zich: prettig voelen, vertrouwen hebben in eigen kunnen, voor zichzelf kunnen opkomen, respect ontwikkelen voor zichzelf en voor anderen, zelfstandig zijn en sociaal vaardig zijn.

Missie
Peuters spelend laten leren en lerend laten spelen.

Vissie
Het klaarstomen van peuters voor de basisschool en het ontplooien van hun ontwikkelingsgebieden door te ontdekken, beleven en ervaren.

Ons Team

Liza Nabibaks
Directrice

Kinderen zijn niet alleen onze toekomst, maar ook onze grootste bron van vreugde en inspiratie in het heden.

Cherril Kariodinomo
Hoofdleidtser
Gladys Fredrik
Leidtser
Feliciani Kasidin
Leidster
Sharmaine Wagino
Leidtser
Lita Vorswijk
Leidtser
Scroll to Top